Resepi Kek Batik Nestum Sedap

Resepi Kek Batik Nestum – Resipi bagaimana untuk membuat kek tanpa telur, milo nestum batik adalah lembut dan lazat. Pernahkah anda berasa kek batik milo nestum? Jika ia tidak, anda akan berfikir bahawa ini adalah hirisan hedgehog Australia. Pandangan kedua, Snek ini adalah memang sama. Walau bagaimanapun, jika anda tidak pernah mempunyai mereka, anda akan tahu perbezaannya. Hirisan Hedgehog mempunyai tekstur yang lebih seperti – biskut coklat berbanding kek. Sebaliknya, batik kek mempunyai tekstur seperti mana-mana kek yang lembut dan tender.

Resepi Kek Batik Nestum

Resepi Kek Batik Nestum

Pada masa ini, Terdapat pelbagai resepi kek batik nestum cheese. Beberapa resepi popular termasuk batik kek keju. Masa ini, saya akan berkongsi resepi kek batik nestum tanpa telur yang sangat sihat kerana ia menggunakan bijirin nestum untuk Sarapan Pagi, yang sangat popular di malaysia. Di samping itu, saya akan juga menggunakan milo sebagai serbuk Koko dan perasa coklat. Ayuh keluar milo nestum batik resipi kek ni sebelum menitis air liur. Bagi anda yang ingin mencuba membuat kek boleh cuba batik nestum, resepi yang mudah dan ringkas. Resepi kek batik nestum lembut ala chef wan tanpa telur, lazat dan mudah

Resepi Kek Batik (resipi kek Batik)-jika kita bercakap mengenai kek, mungkin tidak banyak. Bila-bila masa terdapat inovasi yang dicipta oleh Chef untuk pelbagai resepi kek batik milo nestum. Sering kita lihat banyak buku-buku yang dijual akan membincangkan segala macam resipi kek.

Jika dalam post terdahulu saya telah membincangkan mengenai resepi kek coklat, kali ini aku nak membincangkan satu daripada yang lain paling popular resipi adalah batik kek. Ni KEK menjadi pilihan kegemaran ibu/bapa dan kanak-kanak dalam membuat kuih-muih di Malaysia. Ini adalah kerana kek ini bukanlah mudah untuk dibuat, tidak perlu banyak ringgit, dan dia adalah tender dan lazat.
Resepi kek batik (resipi kek Batik) anda boleh cuba sendiri di rumah kerana dia mudah. Anda boleh membawa anak-anak anda, terutamanya perempuan, untuk menjadikannya lebih baik lagi dalam memasak dan membuat kek. Anda boleh menghidangkan resepi kek ni mencipta peristiwa-peristiwa bersama rakan-rakan atau keluarga. Untuk anda yang ingin memberi hadiah kepada ibu atau yang dikasihi, tetapi tidak mempunyai banyak wang, atau keliru untuk membeli apa, resepi kek batik nestum sedap boleh menjadi penyelesaian untuk anda.

Resepi Kek Batik Nestum Sedap, Mudah & Lezat

Bahan-bahan kek batik nestum :
 • 2 cawan milo
 • 2 camca besar Koko serbuk
 • 1 boleh penyebab susu pekat
 • 1 buku buttercup
 • 1 paket Marie biskut

Cara Membuat Kek Batik Nestum

 1. Mula-mula mencairkan mentega di dalam kuali leper yang dipanaskan atas api yang rendah. Apabila ia adalah marjerin menjadi cair, masukkan susu pekat dan gaul lagi sehingga sebati.
 2. Dari itu, masukkan Milo dan serbuk Koko ke dalam kuali. Masukkan sedikit demi sedikit sambil dikacau sehingga diadun. Jangan biarkan di perkarangan.
 3. Masukkan biskut yang telah pecah merrie (tidak sampai memusnahkan) sebelum Pan, dan kacau sehingga diadun.
 4. Dari itu, masukkan adunan ke dalam lembaran penaik yang telah dialas dengan plastik biarkan mudah nak dikeluarkan.
 5. Mampatkan kek batik nestum cheese tadu dengan akhbar-akhbar yang menggunakan sudu.
 6. Bilakah dah kukuh, simpan kuali penaik ke dalam peti sejuk kira-kira 3 jam
 7. Jika nak makan kek batik pertama, mengeluarkan kira-kira 30 minit kerana ia akan telah menjadi keras kerana entri ini di dalam peti sejuk.
 8. Kek batik nestum mudah sedia berkhidmat.
 9. Jika seperti batik kek lebih lembut, patah-patahkan ‘ biskut lutut ‘ pertama dan biarkan kan sikit lemau
Demikian artikel tentang Resepi Kek Batik Nestum Sedap, semoga bermanfaat! Sekian dan terimakasih.
Resipi yang berkaitan
resepi kek batik spooned nestum
resepi kek batik milo lembut
resepi kek batik marie lembut
Resepi Kek Batik Nestum Sedap | Syatama Ginola | 4.5